SPIRULINA

Spirulina platensis is een blauw-groene zoutwater alg met een waanzinnig voedingsprofiel. Spirulina is een ware vitaminebom inclusief mineralen en aminozuren én is een volwaardige plantaardige eiwitbron. Spirulina is ook een milde ontgifter en het zorgt daarnaast voor herstel van weefsel en spieren. Naast de vele vitamines en mineralen bevat spirulina ook de zo belangrijke omega 3 vetzuren en zit het boordevol anti-oxidanten.

Wat is spirulina

Spirulina platensis is een microscopisch kleine spiraalvormige, blauw-groene zoutwater alg.  Deze bijzondere zoutwater alg dankt haar naam met name aan de eigenschap om op microscopisch klein niveau spiraalvormige strengen te vormen. De groene kleur wordt gevormd door de grote hoeveelheid chlorofyl en de licht aanwezige blauwe tint komt door het aanwezige phycocyanin pigment.

Bijzondere stoffen van spirulina

Fycocyanine - Fycocyanine is een combinatie van proteïnen en wateroplosbare pigmenten uit de fotosynthese. Fycocyanine absorbeert oranje en rood licht en is van nature fluorescerend. De naam is afkomstig van het Griekse "fyco" dat "alg" betekent, en cyanine van de kleur "cyaan" dat op zijn beurt afkomstig is van het Griekse woord "kyanos" voor "blauw-groen".

De samenstelling van fycocyanine komt heel dicht bij de menselijke galpigmenten, en dat verklaart de bijzonder ontgiftende en leverbeschermende werking. Daarnaast hebben veel verschillende onderzoeken aangetoond dat fycocyanine nog meer voordelen heeft. Zo werkt het bijvoorbeeld ontstekingswerend en antioxiderend.

Chlorofyl - Chlorofyl zet onder invloed van het zonlicht, koolstofdioxide en water om in zuurstof en glucose. Deze fotosynthese is essentieel voor het leven op aarde. De zuurstof wordt gebruikt voor de ademhaling van mens en dier en de glucose is de energiebron voor de plantgroei. Daarnaast zijn groene planten een belangrijke voedselbron voor mens en dier.  Chlorofyl is essentieel voor het verversen en gezond houden van ons bloed, het schoonmaken van ons hele spijsverteringssysteem en voor het onderhoud van lever en nieren. Deze organen leveren de grootste bijdrage bij het ontgiften van ons lichaam.

Wat doet spirulina

De werking van Spirulina is tweeledig. Enerzijds zorgt voor een goede reiniging van gif- en afvalstoffen uit het lichaam en anderzijds zorgt het voor herstel en opbouw. Spirulina moet je niet zien als een middel dat een symptoom bestrijdt maar als een middel dat je lichaamsherstellende vermogen ondersteunt. Onder andere door de stabilisering van het immuunsysteem. Spirulina heeft een regulerende werking op het lichaam, zoals bijvoorbeeld voor de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte.

Spirulina voorziet in voedingsstoffen die vaak in ons dieet ontbreken. Ook voor sporters geeft het langdurige energie en vermindert het de hersteltijd, mede door het hoge gehalte van plantaardige eiwitten.

Dus BE Healthy Spirulina:

  • stimuleert spieropbouw
  • versterk immuunsysteem
  • verbetert je weerstand
  • geeft meer energie
  • is een milde detoxer
  • Ondersteunt het vermogen tot snel lichamelijk herstel

Sinds de jaren 70 is er uitvoerig wetenschappelijk onderzoek verricht naar de helende eigenschappen en nutritionele voordelen van spirulina en ondertussen zijn er meer dan 100.000 studies en artikelen gepubliceerd wereldwijd. De Verenigde Naties riepen deze superfood al in 1974 uit tot “The best food for the future” en NASA gebruikt Spirulina zelfs om hun astronauten te voeden tijdens ruimte expedities, dit omdat het zo extreem voedzaam is met haar vele vitaminen, mineralen en hoge gehalte plantaardige eiwitten ! Het bevat eigenlijk alle noodzakelijke voedingsstoffen die een mens dagelijks nodig heeft.

Oorsprong

De spirulina van BE Healthy wordt geïmporteerd uit Taiwan. De Spirulina wordt gekweekt in grote buiten bassins. Voordeel hiervan is dat de algen groeien door zonlicht. Dit zorgt ervoor dat de chlorofyl maximaal aanwezig is en zijn werk kan doen. De spirulina wordt geteeld in vijvers met gefilterd en natuurlijk water. Zodra de vereiste dichtheid is bereikt, wordt de spirulina geoogst.
De spirulina wordt gedroogd door een proces dat bekend staat als sproeiverdamping, waarbij vrijwel alle beschikbare voedingswaarde behouden blijft. Spirulina heeft een zachte, cellulosevrije celwand die we dus nauwelijks te verteren hebben. Dit zorgt ervoor dat spirulina zijn voedingsstoffen snel ter beschikking stelt. Hierdoor hoeft de celwand niet gebroken te worden zoals bij de BE Healthy chlorella.

Spirulina wordt in veel Aziatische landen gekweekt. Er kunnen grote verschillen zijn in de aluminiumwaarde per land van afkomst, waarbij de Spirulina uit Taiwan bekend staat om zijn zeer lage aluminiumwaarde (gemiddeld 7,6 ppm) tov andere landen. Hoe lager deze waarde, des te beter de werking van de Spirulina.

Heeft u nog vragen?

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Kijk eens op onze klantenservice pagina of stuur de vraag via onze mail.

Producten met Spirulina

Be Healthy Spirulina - 450 tabletten

90 gram, 450 tabletten 

BE Healthy Spirulina zit boordevol vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten!
Het geeft energie, stimuleert de spieropbouw en is een milde detoxer. Ten opzichte van onze Chlorella zitten er meer plantaardige eiwitten in Spirulina, maar heeft een mildere ontgiftende werking dan Chlorella. 

€ 11,50
Bekijk dit product

Be Healthy Spirulina - 1350 tabletten

270 gram, 1350 tabletten

BE Healthy Spirulina, een zoutwateralg  boordevol mineralen, vitamines en plantaardige eiwitten. Spirulina zorgt voor meer energie, betere weerstand en is een ideale ondersteuning bij een gezonde leefstijl en voor sporters! Kijk voor meer informatie op de spirulina pagina van onze website!

€ 32,95
Bekijk dit product

Be Healthy Spirulina - 450 tabletten

90 gram, 450 tabletten

BE Healthy Spirulina, een zoutwateralg boordevol plantaardige eiwitten, mineralen en vitamines. Geeft meer energie, zorgt voor een betere spieropbouw en doordat de tabletjes klein zijn, zijn ze makkelijk door te slikken. Kijk voor meer informatie op de spirulina pagina van onze website.

€ 11,50
Bekijk dit product

Be Healthy Spirulina - 1350 tabletten

270 gram, 1350 tabletten

BE Healthy Spirulina zit boordevol vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten!
Het geeft energie, stimuleert de spieropbouw en is een milde detoxer. Ten opzichte van onze Chlorella zitten er meer plantaardige eiwitten in Spirulina, maar heeft een mildere ontgiftende werking dan Chlorella. 

€ 32,95
Bekijk dit product
Om BE Healthy goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid
Sluiten