RHODIOLA

Rhodiola is een super veelzijdig kruid! Het heeft een adaptogene werking wat betekent dat het voor meer balans in het lichaam kan zorgen en het lichaam laat aanpassen aan extreme situaties zoals stress of vermoeidheid.

Wat is Rhodiola

Rhodiola is een super veelzijdig kruid! Het heeft een adaptogene werking wat betekent dat het voor meer balans in het lichaam kan zorgen en het lichaam laat aanpassen aan extreme situaties zoals stress of vermoeidheid. Rhodiola zorgt voor een sterker lichaam, het stimuleert de vetverbranding en door zijn antioxidanten eigenschappen zorgt het onder andere voor een betere weerstand.
Ook bij zware fysieke inspanning kan Rhodiola het lichaam ondersteunen doordat het zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en een sneller herstel. Dit maakt Rhodiola ook erg geschikt voor sporters.

De belangrijkste bestanddelen van Rhodiola zijn Salidroside en Rosavine.

Salidroside is een van de actieve stoffen in de wortel dat zorgt voor de positieve effecten van Rhodiola. Veel producten bevatten alleen de rosavinen maar een aantal studies laten zien dat salidroside en rosavin samen de rhodiola een breder en sterker effect geven.

Rosavin is de meest actieve stof in de wortel en wordt samen met de salidroside gebruikt voor zijn adaptogene werking.

En wat houdt dan een adaptogene werking in? Een adaptogeen is een stof die het lichaam beter laat omgaan met veranderingen zoals stress, verdriet of vermoeidheid. Kruiden die over deze eigenschappen beschikken helpen je lichaam om zich snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Wat doet Rhodiola

Rhodiola geeft energie.
Rhodiola verhoogt de zuurstof-dragende capaciteit van onze rode bloedcellen. Dit zorgt voor meer energie, vitaliteit en uithoudingsvermogen in stressvolle tijden. Aangezien de meeste van ons niet volledig ademhalen wanneer we in een panieksituatie zitten of hard trainen, kan Rhodiola deze onvermijdelijke verhoging in kooldioxide en melkzuur en de afname van zuurstof tegengaan. Hierdoor gaan we ons rustiger en sterker voelen, zelfs wanneer het leven hectisch is!

Het verminderd de hoeveelheid stress die je lichaam en geest ervaart in periodes van stress.
Rhodiola heeft een rustgevende werking op onze lichamelijke en mentale gesteldheid vanwege het vermogen om cortisol te verlagen, een van onze belangrijkste stress hormonen. Hoewel een beetje cortisol absoluut noodzakelijk is om te leven – dit is het hormoon dat, op cyclische wijze gedurende de dag of in tijden van stress, wordt afgescheiden door je bijnieren

– staan de meeste van ons constant bloot aan deze stof, wat leidt tot een verminderde bloedsuiker respons, toename van buikvet, verminderd geheugen, verminderde energie productie en verminderde immuniteit.
Door het verminderen van cortisol en het in balans brengen van het hormonale systeem, helpt rhodiola niet alleen deze constante afgifte van cortisol te verminderen, maar ook het hele communicatie netwerk op langere termijn in balans te brengen. Dit leidt tot onder andere een verbeterd geheugen en concentratie, meer energie en een verhoogde weerstand

Wat kan Rhodiola oa voor jou betekenen?

  • ondersteunt bij depressies en stress
  • verbetert je concentratie
  • ondersteunt bij vermoeidheid
  • verbetert het prestatie- en uithoudingsvermogen
  • verbetert je weerstand

Rozenwortel is geen familie van de roos maar de wortel heeft een typische rozengeur; vandaar deze naam. De botanische naam voor deze plant is Rhodiola Rosea. Rhodiola is afgeleid van het Griekse woord ´rhudon´ wat ´roos´ beduidt. De plant is in de oudheid zo genoemd aangezien de geur van de wortel een sterke overeenkomst vertoont met rozengeur. Rosea is een soortnaam en slaat eveneens op de rozengeur. 

Oorsprong

De Rhodiola van BE Healthy wordt geïmporteerd uit Zweden. De Rhodiola komt oorspronkelijk uit Rusland en groeit op een hoogte van 3.300 – 5.400 meter.

Voor geneeskrachtige doeleinden worden uitsluitend de wortel van rozenwortel gebruikt die afkomstig is uit Scandinavië of Rusland; andere soorten beschikken niet over genoeg geneeskracht. Uit deze wortels wordt een extract gemaakt die in supplementen verwerkt wordt.

In Rusland wordt de plant al eeuwen gebruikt ter verbetering van het uithoudingsvermogen en als levensverlengend middel. Al in 1931 verrichtte Dr. L. Utkin de eerste wetenschappelijke onderzoeken met de plant. Hij toonde ondermeer aan dat de plant het uithoudingsvermogen verbeterd.

Heeft u nog vragen?

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Kijk eens op onze klantenservice pagina of stuur de vraag via onze mail.

Producten met Rhodiola

Be Healthy Rhodiola - 120 tabletten

80 gram, 120 tabletten

BE Healthy Rhodiola; een superveelzijdig kruid dat kan ondersteunen bij stress maar ook bij vermoeidheid! Juist in drukke tijden (denk aan examens, druk op het werk) kan Rhodiola een welkome aanvulling zijn om de scherpe randjes eraf te halen en zorgt voor ontspanning

€ 30,95
Bekijk dit product

Be Healthy Rhodiola - 120 tabletten

80 gram, 120 tabletten

BE Healthy Rhodiola; een superveelzijdig kruid dat kan ondersteunen bij stress maar ook bij vermoeidheid! Juist in drukke tijden (denk aan examens, druk op het werk) kan Rhodiola een welkome aanvulling zijn om de scherpe randjes eraf te halen en zorgt voor ontspanning

€ 30,95
Bekijk dit product
Om BE Healthy goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid
Sluiten