CHLORELLA

Chlorella is een van de gezondste voedingsbronnen ter wereld! Chlorella is een zoetwateralg, een erg krachtige, goed verteerbare en makkelijk opneembare plantaardige eiwitbron met het hoogst natuurlijke eiwitgehalte (63%) van alle plantaardige voedingsbronnen op aarde. Daarnaast zitten er in Chlorella ontzettend veel vitamines ( B-vitamines, C, E), mineralen (vooral een grote hoeveelheid calcium) aminozuren, vetzuren (Omega-3), spoorelementen (ijzer, jodium, zink), antioxidanten en “last but not least”: Chlorofyl én Chlorella Growth Factor (CGF).

Wat is chlorella

Chlorella is een van de gezondste voedingsbronnen ter wereld door de plantaardige eiwitbron, de vele vitamines en mineralen én doordat het chlorofyl, de unieke Chlorella Growth Factor en RNA/DNA bevat ! Hieronder leg ik uit wat deze unieke stoffen nu zo belangrijk maken...

Er zijn veel soorten chlorella. De bekendste zijn de Chlorella Vulgaris en Chlorella Pyrenoïdosa. Beide zitten vol met essentiële voedingsstoffen, maar onderzoek heeft aangetoond dat de chlorella pyrenoïdosa een hogere concentratie aan vitaminen en aminozuren bevat dan de chlorella vulgaris. Het bevat ook een hogere concentratie aan het unieke Chlorella Growth Factor (CGF). Dit wordt door veel gezondheidsexperts gezien als het belangrijkste aspect van chlorella. Daarom hebben wij bij BE Healthy voor chlorella Pyrenoïdosa gekozen.

Belangrijk is te noemen dat de chlorella van BE Healthy een gebroken celwand heeft. Dit is noodzakelijk omdat de chlorella hierdoor makkelijker zijn werk kan doen in ons lichaam. Alhoewel de celwand een hulpmiddel kan zijn voor ontgifting omdat het toxines aan zich bindt, creëert het ook een barrière tussen de beschikbare voedingsstoffen in de cel. Het proces van celwand-breken beschadigt niet de inhoud en zorgt ervoor dat ook de voedingsstoffen uit de cellen bereikbaar worden voor ons. De gebroken wand zorgt dus dat giftige stoffen zich aan de wand binden en gezonde voedingsstoffen laat het met rust.

Onze chlorella is zowel in tabletvorm (kleine tabletjes van 0,2 gram per stuk, waardoor makkelijk in te nemen) én in poedervorm te verkrijgen.

Wat doet Chlorella

Chlorella is goed voor iedereen en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan het onder andere ingezet worden bij intensieve sporttrainingen (energie + herstel), ter ondersteuning van de algemene gezondheid, om te ontgiften enz. Iedereen kan baat hebben bij het gebruik van chlorella ongeacht gezondheidstoestand. Chlorella bevat voedingsstoffen die het lichaam revitaliseren, voeden en zuiveren, aan de binnen- en de buitenkant! Zo heeft chlorella een positieve invloed op huid en haar. Ook al willen we het niet, we worden elke dag blootgesteld aan giftige stoffen. Denk aan uitlaatgassen, cosmetica, bestrijdingsmiddelen in onze voeding.  

Deze stoffen worden opgeslagen in ons lichaam en gaan daar niet meer weg. Chlorella heeft de eigenschap om deze stoffen aan zich te binden en het uit ons lichaam te verwijderen.

Dus BE Healthy chlorella:

  • geeft meer energie
  • ondersteunt vermogen tot snel lichamelijk herstel
  • ondersteunt spieropbouw door hoge eiwitgehalte
  • is een sterke detoxer
  • versterkt het immuunsysteem
  • verbetert je weerstand
  • zorgt voor een goede stofwisseling, darmflora en spijsvertering
  • verbetert de cellenstructuur van onze huid en haren

Chlorella betekent letterlijk “klein groen blaadje”, en werd in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog M.W. Beijerinck. Het is een eencellige zoetwateralg die tot de algenfamilie van de Eukaryoten behoort, en het heeft geen wortel, stam of blad zoals andere plantsoorten. Dit microscopisch kleine plantje heeft een felgroene kleur dankzij de chlorofyl.

Oorsprong

BE Healthy chlorella wordt geïmporteerd uit Taiwan. De chlorella wordt gekweekt in grote buiten bassins. Voordeel hiervan is dat de algen groeien door zonlicht. Dit zorgt ervoor dat de chlorofyl maximaal aanwezig is en zijn werk kan doen. De chlorella wordt geteeld in vijvers met gefilterd en natuurlijk water. Zodra de vereiste dichtheid is bereikt, wordt de chlorella geoogst.
De chlorella wordt gedroogd door een proces dat bekend staat als sproeiverdamping, waarbij vrijwel alle beschikbare voedingswaarde behouden blijft. Vervolgens wordt de taaie celwand gebroken.

Chlorella wordt in veel Aziatische landen gekweekt. Er kunnen echter grote verschillen zijn in de aluminiumwaarde per land van afkomst, waarbij de chlorella uit Taiwan bekend staat om zijn zeer lage aluminiumwaarde (gemiddeld 7,6 ppm) ten opzichte van andere landen. Hoe lager deze waarde, des te beter de werking van de chlorella.

Eigenschappen van onze chlorella

Chlorofyl - Chlorella bevat het hoogst gehalte aan chlorofyl (bladgroen) dat ooit onder planten is gemeten. Chlorofyl zet onder invloed van het zonlicht, koolstofdioxide en water om in zuurstof en glucose. Deze fotosynthese is essentieel voor het leven op aarde. De zuurstof wordt gebruikt voor de ademhaling van mens en dier en de glucose is de energiebron voor de plantgroei. Dankzij het hoge gehalte aan chlorofyl kan chlorella tien keer meer zuurstof produceren dan andere planten. Dit grote proces van fotosynthese zorgt ervoor dat chlorella zich erg snel vermenigvuldigt. Chlorofyl is belangrijk voor het verversen en gezond houden van ons bloed en het schoonmaken van ons hele spijsverteringssysteem. Chlorofyl speelt ook een belangrijke rol voor het gezond houden onze lever en nieren. Deze organen leveren de grootste bijdrage bij het ontgiften van ons lichaam.

Chlorella Growth Factor (CGF) - Naast chlorofyl is er nog een medeverantwoordelijke voor de snelle groei: namelijk de groeifactor in chlorella, de zogenaamde Chlorella Growth Factor (CGF). Chlorella blijkt in staat te zijn zich sneller voort te planten dan welk ander voedingsgewas dan ook. Het verviervoudigt zich binnen 24 uur en wanneer het je lichaam binnenkomt, begint het onmiddellijk ons lichaamsweefsel te herstellen en op te bouwen met een snelheid die ongekend is ten opzichte van andere voedingsbronnen. Ook helpt het onze darmflora supersnel te herstellen, wat zorgt voor een sterker immuunsysteem, een gezonde spijsvertering en optimale opname van voedingsstoffen.

RNA / DNA - Chlorella bevat  DNA en RNA. Deze stoffen bevatten belangrijke informatie over de bouw en functie van de lichaamscellen. Als we ouder worden neemt de productie van deze stoffen langzaam af. Chlorella kan ervoor zorgen dat dit op peil blijft. Dit kan onder meer het verouderingsproces vertragen.

Heeft u nog vragen?

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Kijk eens op onze klantenservice pagina of stuur de vraag via onze mail.

Producten met Chlorella

Be Healthy Chlorella - 450 tabletten

90 gram, 450 tabletten per pot

BE Healthy Chlorella: boordevol vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten wat zorgt voor extra energie en ondersteuning bij oa sporten of andere inspanningen! Kijk op de Chlorella pagina op onze website wat Chlorella voor u zou kunnen betekenen.
 

€ 12,50
Bekijk dit product

Be Healthy Chlorella - 1350 tabletten

270 gram, 1350 tabletten

BE Healthy Chlorella heeft een waanzinnig voedingsprofiel en zit boordevol mineralen, vitaminen en plantaardige eiwitten! Het geeft onder andere extra energie en ondersteunt in een gezonde leefstijl! Kijk op de Chlorella pagina van onze website voor de werking en verdere voordelen van dit bijzondere én 100% natuurlijke supplement

€ 33,95
Bekijk dit product

Be Healthy Chlorella - 450 tabletten

90 gram, 450 tabletten

BE Healthy Chlorella heeft een waanzinnig voedingsprofiel en zit boordevol mineralen, vitaminen en plantaardige eiwitten! Het geeft onder andere extra energie en ondersteunt in een gezonde leefstijl! Kijk op de Chlorella pagina van onze website voor de werking en verdere voordelen van dit bijzondere én 100% natuurlijke supplement

€ 12,50
Bekijk dit product

Be Healthy Chlorella - 1350 tabletten

270 gram, 1350 tabletten

BE Healthy Chlorella heeft een waanzinnig voedingsprofiel en zit boordevol mineralen, vitaminen en plantaardige eiwitten! Het geeft onder andere extra energie en ondersteunt in een gezonde leefstijl! Ook heeft het een ontgiftende werking, waardoor het prima gebruikt kan worden om te detoxen. Kijk op de Chlorella pagina van onze website voor de werking en verdere voordelen van dit bijzondere én 100% natuurlijke supplement

€ 33,95
Bekijk dit product

Be Healthy Chlorella - 300 gram poeder

Poeder, 300 gram

BE Healthy Chlorella poeder zit boordevol vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten! De poeder is ideaal om te mengen in een shake, smoothie of door yoghurt of kwark voor bijvoorbeeld na het sporten of juist om de dag goed te starten ! Dit geeft extra energie, is goed voor je weerstand en heeft bovendien een ontgiftende werking

€ 35,95
Bekijk dit product
Om BE Healthy goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid
Sluiten